Sunday, 15 December 2013

Kehidupan di kolej baru

Assalamualaikum...

Sekarang ni comel dah berpindah di hostel kolej..
kehidupan di sini sangat susah.
banyak yang susah nye 
1. nak keluar mencari topup pun nak kena jalan kaki yang begitu jalan sangat..
kenderaan tak ada..kena lah jalan kaki..
2. duduk sebelah dengan kilang..hari2 dengar lah bunyi loceng kilang tu.
3. nak masak pun dah tak boleh.
so kena lah pandai2 ikat perut..
4. nak beli lauk n nasi kat sini pun mahal.nak beli pun takut gak..baik makan biskut je lah hari2 kalau macam ni..
dah nasib dapat jadi macam ni..sabar je lah..
nak mintak duit lebih kat bak..
tak sampai hati nak mintak sebab tahu bak susah nak cari duit.
comel tak nak susah kan family comel.
apa2 pun comel bersyukur sebab dapat tempat berteduh..
Alhamdulilah.

Thursday, 1 August 2013

Sayang Adik

Assalamualaikum semua......
Macam mana menyambut bulan Ramadhan tahun ni??
Tentu macam2 dugaan yang telah kita tempuhi betul kn...
Comel harap semuanye boleh menjalani dengan tenang n sabar..
insyaallah..Amin..
Sekarang Comel dapat dengan berita adik comel telah beransur pulih dan sekarang ia menjalani pembelajaran nye..Ahamdulilah..
Tak sabar nak jumpa dia...huhuhuhu
Terima kasih kawan2 yang selalu menyokong comel...
I LOVE U ALL........

Thursday, 25 July 2013

Ya Allah Selamatkan lah Adik ku....

Assalamualaikum......

setelah sekian lama comel meninggalkan blogger ni...
i miss u so much my blogger muah!muah!muah!
Comel harap semua kawan2 comel kat sini semuanye sihat...Amin..
Dalam beberapa hari ni...Comel dapat telah mendapat berita tentang kesihatan adik comel....
Adik comel tak beberapa sihat..
Comel risau sangat..
Comel tak tahu nak buat apa..

Comel berjauh dengan mereka...
Kakak mintak maaf adik sebab tiada di sisi mu.
Kakak di sini hanya mampu berdoa agar adik cepat sembuh ye...
Kakak sayang adik2 kakak.
Maafkan kakak..


Monday, 27 May 2013

Go lata kijang

Assalamualaikum...
Comel harap korang happy..
Hari tu comel ada pergi lata kijang dengan keluarga..
best sangat,sebab dah lama tak berkelah bersama keluarga,
mula2 ayah comel tak nak pergi,puas juga lah comel pujuk..
Alhamdulilah akhirnye berjaya juga...
comel dapat pergi pun sebab adik comel kini sudah beransur pulih..
Syukur pada Allah.
Comel pergi waktu petang..
ramai orang2 remaja yang melepak2 di situ..
pedulikan je lah...
huhuhuhu
kita g situ.nak enjoy je.
air kat situ punya lah sejuk..best betul...rugi korang tak datang ke situ...
hehehehehe









senyum selalu...
^___^

Main Runing Man..

Asslamualaikum semua.....
 hope sihat selalu...
Dalam lebih kurang seminggu lalu, comel dan kawan2 telah memasuki
progam runing man...
bunyi macam bestkan...hehehe
Waktu tu comel dan kawan comel sorang telah di lantik sebagai pemangsa,
so comel dengan kawan comel tu telah bercadang untuk menyorok sahaja.
dan kawan comel 2 orang  tu cari barang..
kesian mereka..
comel dan kawn comel meyorok di dalam tandas.
ish teruk betul kn??
dalam tandas tu... Allah panas nye..
macam nak terbakar kulit..
comel dan kawan sabar je lah, tunggu masa habis baru comel n kawan keluar..
huhuhuhu...lega rasanye waktu tu.
tapi akhir sekali dapat hadiah..
memang tak rasa penat lah.
tapi panas tu memang terasa lah..
hehehehe...sekali-sekala buat nakal apa salahnye kan..
huhuhuhu

ni hadiah cenderamata kami...
huhuhuhu                                                   
 ni gambar peta kami runing man

yang ni pulak...penbahagiaan hadiah cenderamata tadi...



Cuti 3minggu ku kini sudah berakhir..

Assalamualaikum semua...
rindu kat blogger ni..
lama tak tulis dah kan??
Okey sekarang ni comel nak cerita apa yang comel buat waktu cuti 3minggu tu...
waktu tu comel ada belajar buat baju kurung comel sendiri
Tapi tersilap buat sebab besar sangat.Walaupun besar..Tapi baju tu lah comel usahankan sendiri..
Umi yang tlong tunjuk ajak.Alhamdulilah,terima kasih umi,
I love u forever umi...muah!muah!
selain tu juga comel ada tanam jagung tau.
Tapi sedih kena cabut di kera...urmmmm
Tak comel usaha tangga kejayaan..Nanti kita tanam kat tempat lain pulak...
huhuhuhu
ni saja yang comel boleh cerita kan waktu cuti comel tu.
hope enjoy....^__^


ni baju pertama comel buat sendiri...
comel bawak g jalan2 di ipoh dataran..

Monday, 18 March 2013

Pergi ke Kuala Kangsar

Assalamualaikum....

Hello..Hello orang di sana tu,semoga happy selalu.insyaallah.
minggu lepas comel dan kawan-kawan pergi ke Kuala Kangsar tempat nye memang cantik sangat, kite orang pergi naik bas je. Kta orang pergi sana memang lama dari pagi sampai lah nak dekat senja juga lah kami balik. Kat sana macam-macam boleh tengok tapi bukan cuci tengok orang ye..no..no...nanti orang marah hehehehe..jadi jalan-jalan cari makan lah..




















sekian terima kasih..

Nak pindah lagi ke???

Assalamualaikum..

hai semua..comel hope semua sihat selalu ye..
dalam bulan ni ke mungkinan besar lelaki akan masuk di hostel comel ni..
tidak!!!!!!!!!! 
jadi comel dan kawan-kawan comel akan berpindah di bahagian belakang sekali.
Kawasan nya berdekatan dengan hutan,dan macam-macam kes dah penah ada kat tempat tu..
tempat tu tak penah di kunjungi dan tak penah di terokai,macam seram je kan..
comel ni bukannye berani sangat.comel mengaku comel ni penakut juga,
Comel dan kawan-kawan sedang berusaha supaya kami tidak akan pindah.
Banyak juga kami dah cuba.Harap pe yang kami semua lakukan ni boleh berjaya..

Sunday, 3 March 2013

cepatlah abis belajar ni.

Assalamualaikum...

sekarang ni comel di rumah family..mai lah rumah kalau rindu..hehehehe gurau je.
dalam bulan ni hingga lah 4 April comel banyak masa bercuti. Sebab kelas comel cume hari rabu n khamis je, jadi buat sementara waktu ni bercuti di bersama family je lah..huhuhuhu..best nye!!
sekarang ni comel dh sem 6...lagi 3 sem je nk abis dh...cepat!!cepat!!cepat!!habis nye..dah xsabar nk keluar kolej ni..amboi over pulak..hehehe
Tapi apa pun doakan comel semoga berjaya di dunia dan di akhiran ye..Amin..


Wednesday, 27 February 2013

Masakkan ku..

Assalamualaikum.....

Hai semua!!!! ingat comel lagi x??hehehe
hope korang sihat selalu. insyaallah,amin...
Sekarang comel dah balik hostel dengan selamat,alhamdulilah.
Hari tu comel balik Terengganu, terpaksa menjadi orang suri rumah,pagi-pagi kena masak,lepas tu kena jaga budak-budak buas lah pulak.Pening kepala,nasib baik lah baru lepas exam. Tapi de satu selalu yang kena tegur pasal masakkan comel. Sepupu comel sorang ni cerewet sangat,geram comel di buat nye,
Sepupu comel ni die suka makan sambal tumis jadi hari-hari comel masak benda yang sama untuk die je.
Pada hari pertama masakkan sambal tumis comel tu tak menjadi,sebab masakkan Terengganu berbeza cikit, Lepas tu, apa lagi sepupu comel tu mulut dia tu..Panas nye!!! dia cakap masakkan orang perak memang tak sedap sangat.eeeeee!!! Pada esokkan nye comel buat lagi,tapi berbeza lah,comel ikut cara masakkan Terengganu.Hasilnye alhamdulilah  menjadi,sampai dapat pujian dari die lagi..waktu tu memag malu tak boleh nak di kata lah.hehehehe seronok2...Dari pengajaran ni usah tangga kejayaan....



nie yg nakal nye...comel je die ni..huhuhuhu

nie bersama dengan kakak die..peace.^_^

Friday, 1 February 2013

tidak ku sangka

 Assalamualaikum


Apa khabar semua...comel harap semua nye sihat,kalau comel sekarang ni alhamdulih sihat.
comel lah lame tak tengok blogger comel ni, di sebab kan exam. Jadi tak de lah comel buka,
ttapi sekarang, alhamdulilah dah boleh buka dah...huhuhuhu
rindu comel tak???
Sekarang ni comel tengah bercuti di kampung asal comel,nak di katakan,boleh lah...
tak de bosan sangat,
cikit2 je,
tapi tak pe lah,nak buat macam mana kan,apa-apa pun hope happy selalu,insyaallah..
amin.........