Saturday, 27 August 2016

SERIUS RINDU!!!!!

Assalammualaikum

sekarang nie comel dah jauh dengan family macam 
study dulu, tapi suasana nya lain dari berkeje.
kalau berkeja nie kena tunggu masa yang sesuai baru boleh balik
nie comel dah sebulan lebih tak jumpa deme. Selalu cakap 
dengan tepon je,Tahu lah bila nak balik, tapi kalau balik
pun ada yang boleh buat sakit hati pun wat pe kan,
lagi asik mengata je.Dasar mulut internit dah tua pun 
tak sedar lagi, tak tahu lah kan mulut orang susah kita 
nak tutup,so biarkan je lah asal die bahagia.
Hari itu ada seorang pesakit ni datang klinik muka dia sama 
macam umi, dekat depan pintu masuk tu comel terus 
peluk,menagis tak tahu dah nak cakap pe..
menagis tu sampai macam tak boleh nak stop.Sampai
makcik tu pun dah rasa pelik kenapa lah 
comel peluk sampai nagis2 dah tak pandang 
sesiapa pun kat situ memag ramai
pun orang kat situ. Sebabkan terlalu rindu sangat
waktu tu tak tahu dah cakap macam mana.
Bila comel cerita dengan umi pasal hal tu..
Ermmmmmm..macam xrindu je. tapi tak apa comel 
tahu setiap ibu bapa mesti sayangkan anak2 nye.
Mybe sebab comel ni nakal cikit..hihihi
I LOVE U MY ALL FAMILY

KEHIDUPAN

Assalammualaikum..


Ramai orang cakap pengalaman itu ialah erti kehidupan
kalau sesuatu pengalaman tu baik untuk diri seseorang itu 
mybe akan rasa bahagia tapi kalau pengalaman itu rasa 
sangat susah memang susah rasa nak pergi jauh
nak lari dari masalah, Sampai kan comel rasa
tak sanggup nak tanggung semua ni,
betul orang cakap bila time kita susah tak ada orang 
nak ada dengan kita, kalau kita senang sentiasa ada je..
Comel paling tak suka orang macam itu.
Kalau boleh biar lah time susah dia ada time senang pun ada.
Tapi ada pulak bila kita dah bersama orang tu 
waktu susah, bila time dia senang lak die tinggalkan.
comel dah banyak rasa macam tu, bukan seorang tapi banyak.
Comel setia walaupun dia susah mana sekali pun tetap tolong, 
tetap bertahan,tetap faham keadaan nya.
Last bila dah senang macam tu lak jadi nye.
Tapi comel tahu semua tu pengalaman macam mak pesan 
biar orang buat kita jangan kita buat kat orang.

Monday, 22 August 2016

PENGENALAN ANTAR AKU DAN DIA

Assalammualaikum.....

comel dekat Selayang ni dah nak masuk 4 bulan. Dekat cini 
comel de kenal seseorangan die nie semua orangnya
die layan, tak tahu apa yang die tu tak layan.
selama comel kenal dengan die macam-macam
comel belajar kehidupan dengan die luahan die.
Sampai hari tu penah tak jumpa die rasa rindu lak kat die..
hihihi gatalkan comel ni.
Comel tak ada harapan banyak. Just berharap hubungan
akan dapat berkekalan. Tak kira pada sebesar mana pun 
dugaan tu yang datang..

TANPA KELUARGA DI SISI

Assalammualaikum......

sekarang nie comel dh tak duduk dengan family.Jadi comel bz cini tak ada 
masa nak tulis blog.
sekarag ni comel dah duduk di Bandar Baru Selayang. Kawasan dia waktu 
siang sibuk sangat. Bila malam sunyi sangat tak sama macam 
kampung. Kalau kampung siang ke malam ke mesti sibuk je 
memanjang.
Dekat sini comel belajar hidup seorang macam2 yang penah 
tapi alhamduliah comel kat cini ada bawak motor.
Jadi tak ada susah mana pun.
dekt sini juga comel ada kawan2 yang banyak tolong 
tolong..
thanks smue!!!!!!

Tuesday, 16 August 2016

BERCUTI BERSAMA FAMILY AKK LADY

Assalamualaikum semua..............

mesti korang fikirkan sape lah kakak lady ni kan???
akk ni comel kenal melalui wassp,
die duduk di puchong,
pada 14 hb 8 
akk lady n anak2 nye turun ke kampung comel 
mula-mula comel malu juga dengan akk ni
sebab tengok pada gaya die macam berlagak.
tapi die memang sporting sangat lah.
waktu akk lady datang sini comel tak tahu gak
nak tunjuk tempat menarik kat kawasan mana?
sebab kat teluk intan ni yang bagi comel 
menarik pun menara condong tu..hihihi tapi 
sebelum tu comel,pergi ke rumah comel dulu 
kat kawasan rumah comel ada sawah padi. lepas tu
kita orang ada juga pergi ke tempat bersejarah 
pasir salak, tapi sayang tutup sebab tengah nak
repiar banjir hari tu. kite orang pergi dekat situ
2 kali tengok-tengok macam itu pulak.
tapi lepas je itu kita orang pergi ke lata kijang
air terjun..