Wednesday, 12 April 2017

RINDU MAKTUA



Assalammualaikum

Comel rindu dekat mak semua ingat comel dah lupe kat mak..sebenar nye comel tak penah fikir pun nak lupakan mak.Comel tak penah lupa jasa die yang penah jaga comel susah payah die, comel tak penah lupa.Comel ingat pesan arwah ayah kalau ayah tak ada tolong jaga mak walaupun apa cara pun. Comel dah cube tapi mak lagi sayang kat tempat sana.Adik nak buat lagi ayah, adik tak mampu adik tak kuat ayah.hanya rindu je yang mampu adik ucap kan. Kalau comel duduk sorang kepala comel nie asik ingat dekat ayah je..comel tak mampu macam nie. semua nya dalam sekelip mata tinggalkan comel. Semua nye comel kena rasa comel dah penat hari2 nak nagis sebab rindu semua nie. Adik tak kuat ayah!!! tolong lah adik ayh. Apa patut adik buat?

Sunday, 12 February 2017

ATAS KESALAHAN SEDIRI.

Assalamualaikum...

tarikh bila comel tak ingat lah,Comel tak tahu yang tu salah
comel, comel tak tahu kata2 comel nie selalu
boleh buat sakit hati.Semua comel tak tahu sebab
comel nie bodoh.ermmmm.comel tak tahu nak buat macam
mana.Waktu tu comel tengok die marah comel memang tak boleh nak fikir pape
kepala otak nie memang kosong,comel tak tahu nak buat apa.
Yang mampu comel boleh buat cume nagis je.
Comel akan usaha tak akan buat sakit kan hati dia
comel akan usaha taw...
bukan comel cube...
ok comel go!!!go!!! do the best..
I LOVE U ADHA......


Saturday, 26 November 2016

NIE TAK ADIL!!!!

Assalammualaikum......


Hari tu comel penah buat kesalahan dekat tempat kerja comel. 
Sebab comel lambat, memang pun tapi comel ada bagi tahu
bukan comel tak bagi tahu..tapi serius sakit sangt rasa nya
kena marah...Tapi yang pelik nya bila senior lain lambt
tak apa pulak..Memang rasa macam tak adil..
serius geram..Dah malu kita pun ada perasaan gak
tak payah lah malu kan depan orang.
tak tahu waktu macam mana dah ada rasa nak marah,ada
ada rasa nak nagis pun ada.Tapi nak buat macam mana
dah nama pun kerja kan..Apa berlaku pun semua kena sabar
Tak apa lah comel tahu tu kesalahan..biar je lah
nak buat macam mana terima je lah..tu semua nya 
pengajaran..

Friday, 21 October 2016

IMPIAN???

Assalammualaikum 

Ramai orang cakap apa impian comel??comel sendiri tak pernah 
nak angankan apa2, yang penting orang yang comel sayang selalu 
bahagia.Comel tak ada nak harap apa2. Comel sayang family comel 
adik2 comel.Kalau boleh comel nak selalu ada dengan deme
nak sayang deme. Tapi masing2 dah tak macam dulu.
bila lah berjauh rindu memang terasa. Kalau dekat je asik 
nak gaduh je..
Bila dah jauh baru tahu masing2 rindu.Bila yong balik 
comel tak balik.Bertukar ermmmm..
nanti dia pulak keje lagi lah susah nak jumpa.
Dia pun nanti nak kerja jauh lain2 tempat..
Die pun sedih,Tapi nak buat macam mana.
sabar jelah..walaupun kita jauh asalkan hubungan tu tak akan putus
sampai bila..

Wednesday, 19 October 2016

RINDU MAK...

Assalammualaikum 

serius comel rindu dengan mak, rindu dengan peluk die
rindu ciuman die,rindu berlayanan die,rindu dengan membebel die.
Macam mana lah die dekat sana?elok ke orang sana jaga die
die makan apa.Mak comel rindu mak..
Comel rindu nak cerita nak luahan kan semua apa yang comel rasa
kalau comel nagis mak mesti peluk comel kalau comel 
nak marah mesti mak peluk comel.
Comel rindu semua tu..
Hari2 comel ingat mak,sekarang nie bila setiap malam
comel mesti ada bau badan arwah ayah.
Kalau ayah lagi lah comel tak tahu lah nak cakap 
apa hanya Allah je tahu bertapa rindu nya comel dengan ayah.
Hanya doa yang mampu ku kirim kan.
Comel bagi makcik jaga mak, bukan sebab comel nak lepas tangan
comel tahu mak rindu kat tempat sana.
Mak selalu mengigau nak balik, Comel tak sanggup
nak dengar,sebab comel sayang mak, 
Comel nak pergi jaga mak dekat sana,tapi kalau comel 
dekat sana.Comel tak tahu nak kerja apa.
Comel mintak maaf mak.Nanti kalau comel dapat cuti 
lama cikit,comel akan tengok mak...Mak dekat sana jaga diri elok2 taw
comel sayang mak......



Saturday, 15 October 2016

PERGADUHAN YANG MEMANG SAKIT SEKALI

Assalammualaikum....


15.10.2016..Comel gaduh dengan die..memang teruk 
sangat2. Kesalahan nie pun berpunca dari comel
comel nak sakitkan hati orang.
Last2 Allah pilih dengan orang yang comel 
paling sayang untuk disakiti
memang dah terkena lah. Comel cume nak main2 je
akhirnya terkena dengan batang hidung sendiri..
sakit tak tahu nak cakap macam mana.
nak buat keja pun tak boleh nak bagi ubat kat patient pun sampai 
nagis tak berhenti.
sehingga kan akk sara suruh balik kejap
untuk tenangkan fikir. Dah balik pun tetp
sama gak,Sampai klinik balik tetap sama je
sampai doktor masukkan air dalam badan.
sebab tekan darah dah terlalu terendah,nasib baik waktu
tu tak ramai patient.Deme suruh comel tidur lah makan lah.
still tak boleh juga..dema suruh balik je rehat dekat umah
memang comel lagi nagis lah,Kesian k.sara n veno terus pujuk je
yang paling kesian k.sara lah risau sangat sampai nak balik 
umah pun tak jadi, sanggup tidur dekat klinik teman comel
sorry k.sara susahkan k.sara.Dalam pukul 5.00 pagi tu baru comel stop
nagis.Lepas tu comel time nak balik keja nak kuar dari depan pintu 
tu..tiba2 nak nagis lagi, sampai terduduk k.sara,veno n mala semua sambut 
comel..Allah malu sangat2..deme sampai cakap jangan balik lagi
takut pengsa lah pe lah..Adui nie nasib baik xde k.laila.
kalau de die tahu lah comel nak cakap pape.Mesti die bising gila
Apa2 pun comel insaf gila2 dah kalau de sesiapa mesej comel 
tak akan layan dah..Comel tak dah wat keje sakit kan hati orang 
dah comel sendiri dah rasa seteruk teruk nya..
memang sakit tak leh tahan...
Hope tak terjadi lagi nie yang terakhir..


Thursday, 22 September 2016

MALU GILA!!!!!!

Assalamualaikum 

10.09.2016 hari yang memang tak boleh di lupekan comel menagis depan die 
waktu pun comel tak tahu nak lari ke mana pun
comel nagis tu atas kesalahan comel gak.
Comel yang macam emo cikit. Serius tak tahan sangat 
comel xpenah pun nagis depan orang seteruk tu,adui dah
macam apa entah,Dah macam budak kecil je kan comel ni.
hehehehe
emmmm..comel tak tahu nak cakap macam mana
benda tu tibe-tibe comel pun tak sedar pe yang 
comel buat. Comel tahu comel suka buat satu benda tu
mesti tanpa terkawal,comel pun tahu yang comel ni
sejenis kelang kabut.Bagi comel bende tu susah nak kawal
tapi comel akan slow2 ubah semua tu,
mybe makan masa lah.
go go comel..

maaf sayang atas kekurangan nie.