Saturday, 26 November 2016

NIE TAK ADIL!!!!

Assalammualaikum......


Hari tu comel penah buat kesalahan dekat tempat kerja comel. 
Sebab comel lambat, memang pun tapi comel ada bagi tahu
bukan comel tak bagi tahu..tapi serius sakit sangt rasa nya
kena marah...Tapi yang pelik nya bila senior lain lambt
tak apa pulak..Memang rasa macam tak adil..
serius geram..Dah malu kita pun ada perasaan gak
tak payah lah malu kan depan orang.
tak tahu waktu macam mana dah ada rasa nak marah,ada
ada rasa nak nagis pun ada.Tapi nak buat macam mana
dah nama pun kerja kan..Apa berlaku pun semua kena sabar
Tak apa lah comel tahu tu kesalahan..biar je lah
nak buat macam mana terima je lah..tu semua nya 
pengajaran..

Friday, 21 October 2016

IMPIAN???

Assalammualaikum 

Ramai orang cakap apa impian comel??comel sendiri tak pernah 
nak angankan apa2, yang penting orang yang comel sayang selalu 
bahagia.Comel tak ada nak harap apa2. Comel sayang family comel 
adik2 comel.Kalau boleh comel nak selalu ada dengan deme
nak sayang deme. Tapi masing2 dah tak macam dulu.
bila lah berjauh rindu memang terasa. Kalau dekat je asik 
nak gaduh je..
Bila dah jauh baru tahu masing2 rindu.Bila yong balik 
comel tak balik.Bertukar ermmmm..
nanti dia pulak keje lagi lah susah nak jumpa.
Dia pun nanti nak kerja jauh lain2 tempat..
Die pun sedih,Tapi nak buat macam mana.
sabar jelah..walaupun kita jauh asalkan hubungan tu tak akan putus
sampai bila..

Wednesday, 19 October 2016

RINDU MAK...

Assalammualaikum 

serius comel rindu dengan mak, rindu dengan peluk die
rindu ciuman die,rindu berlayanan die,rindu dengan membebel die.
Macam mana lah die dekat sana?elok ke orang sana jaga die
die makan apa.Mak comel rindu mak..
Comel rindu nak cerita nak luahan kan semua apa yang comel rasa
kalau comel nagis mak mesti peluk comel kalau comel 
nak marah mesti mak peluk comel.
Comel rindu semua tu..
Hari2 comel ingat mak,sekarang nie bila setiap malam
comel mesti ada bau badan arwah ayah.
Kalau ayah lagi lah comel tak tahu lah nak cakap 
apa hanya Allah je tahu bertapa rindu nya comel dengan ayah.
Hanya doa yang mampu ku kirim kan.
Comel bagi makcik jaga mak, bukan sebab comel nak lepas tangan
comel tahu mak rindu kat tempat sana.
Mak selalu mengigau nak balik, Comel tak sanggup
nak dengar,sebab comel sayang mak, 
Comel nak pergi jaga mak dekat sana,tapi kalau comel 
dekat sana.Comel tak tahu nak kerja apa.
Comel mintak maaf mak.Nanti kalau comel dapat cuti 
lama cikit,comel akan tengok mak...Mak dekat sana jaga diri elok2 taw
comel sayang mak......



Saturday, 15 October 2016

PERGADUHAN YANG MEMANG SAKIT SEKALI

Assalammualaikum....


15.10.2016..Comel gaduh dengan die..memang teruk 
sangat2. Kesalahan nie pun berpunca dari comel
comel nak sakitkan hati orang.
Last2 Allah pilih dengan orang yang comel 
paling sayang untuk disakiti
memang dah terkena lah. Comel cume nak main2 je
akhirnya terkena dengan batang hidung sendiri..
sakit tak tahu nak cakap macam mana.
nak buat keja pun tak boleh nak bagi ubat kat patient pun sampai 
nagis tak berhenti.
sehingga kan akk sara suruh balik kejap
untuk tenangkan fikir. Dah balik pun tetp
sama gak,Sampai klinik balik tetap sama je
sampai doktor masukkan air dalam badan.
sebab tekan darah dah terlalu terendah,nasib baik waktu
tu tak ramai patient.Deme suruh comel tidur lah makan lah.
still tak boleh juga..dema suruh balik je rehat dekat umah
memang comel lagi nagis lah,Kesian k.sara n veno terus pujuk je
yang paling kesian k.sara lah risau sangat sampai nak balik 
umah pun tak jadi, sanggup tidur dekat klinik teman comel
sorry k.sara susahkan k.sara.Dalam pukul 5.00 pagi tu baru comel stop
nagis.Lepas tu comel time nak balik keja nak kuar dari depan pintu 
tu..tiba2 nak nagis lagi, sampai terduduk k.sara,veno n mala semua sambut 
comel..Allah malu sangat2..deme sampai cakap jangan balik lagi
takut pengsa lah pe lah..Adui nie nasib baik xde k.laila.
kalau de die tahu lah comel nak cakap pape.Mesti die bising gila
Apa2 pun comel insaf gila2 dah kalau de sesiapa mesej comel 
tak akan layan dah..Comel tak dah wat keje sakit kan hati orang 
dah comel sendiri dah rasa seteruk teruk nya..
memang sakit tak leh tahan...
Hope tak terjadi lagi nie yang terakhir..


Thursday, 22 September 2016

MALU GILA!!!!!!

Assalamualaikum 

10.09.2016 hari yang memang tak boleh di lupekan comel menagis depan die 
waktu pun comel tak tahu nak lari ke mana pun
comel nagis tu atas kesalahan comel gak.
Comel yang macam emo cikit. Serius tak tahan sangat 
comel xpenah pun nagis depan orang seteruk tu,adui dah
macam apa entah,Dah macam budak kecil je kan comel ni.
hehehehe
emmmm..comel tak tahu nak cakap macam mana
benda tu tibe-tibe comel pun tak sedar pe yang 
comel buat. Comel tahu comel suka buat satu benda tu
mesti tanpa terkawal,comel pun tahu yang comel ni
sejenis kelang kabut.Bagi comel bende tu susah nak kawal
tapi comel akan slow2 ubah semua tu,
mybe makan masa lah.
go go comel..

maaf sayang atas kekurangan nie.

Saturday, 3 September 2016

KELUARGA BARU

Assalammualaikum....

kehidupan comel dekat cini macam biasa lah,
dulu waktu comel datang cini tak ada sesiapa,tapi bila dah
nak dekat 5bulan ni first comel jumpe  dengan buah hati
sekarang family die pulak, best ada kakak,mak and adik
family die baik sangat terutama sekali mak dia,
selalu bagi nasihat,kadang2 rasa terharu gak.
sampai ada rasa nak nagis.
family die walaupun dalam percakapan
tu ada kasar cikit tapi kasih sayang tu 
tak penah purda. Comel bersyukur sangat
dapat berkenalan dengan family die.
Dulu waktu comel dekat ipoh comel pn de mak,abah
kakak and adik.Tapi suasana tu berbeza dari yang ni
kalau yang dulu setiap bulan baru boleh jumpa
itu pun jumpe sekejap je.Sehari 2 hari dah berpisah
. Kalau family die nak di kata kan memang selalu jumpe lah.
 Comel happy sangat berkenalan dengan family dia..
:-)

Saturday, 27 August 2016

SERIUS RINDU!!!!!

Assalammualaikum

sekarang nie comel dah jauh dengan family macam 
study dulu, tapi suasana nya lain dari berkeje.
kalau berkeja nie kena tunggu masa yang sesuai baru boleh balik
nie comel dah sebulan lebih tak jumpa deme. Selalu cakap 
dengan tepon je,Tahu lah bila nak balik, tapi kalau balik
pun ada yang boleh buat sakit hati pun wat pe kan,
lagi asik mengata je.Dasar mulut internit dah tua pun 
tak sedar lagi, tak tahu lah kan mulut orang susah kita 
nak tutup,so biarkan je lah asal die bahagia.
Hari itu ada seorang pesakit ni datang klinik muka dia sama 
macam umi, dekat depan pintu masuk tu comel terus 
peluk,menagis tak tahu dah nak cakap pe..
menagis tu sampai macam tak boleh nak stop.Sampai
makcik tu pun dah rasa pelik kenapa lah 
comel peluk sampai nagis2 dah tak pandang 
sesiapa pun kat situ memag ramai
pun orang kat situ. Sebabkan terlalu rindu sangat
waktu tu tak tahu dah cakap macam mana.
Bila comel cerita dengan umi pasal hal tu..
Ermmmmmm..macam xrindu je. tapi tak apa comel 
tahu setiap ibu bapa mesti sayangkan anak2 nye.
Mybe sebab comel ni nakal cikit..hihihi
I LOVE U MY ALL FAMILY

KEHIDUPAN

Assalammualaikum..


Ramai orang cakap pengalaman itu ialah erti kehidupan
kalau sesuatu pengalaman tu baik untuk diri seseorang itu 
mybe akan rasa bahagia tapi kalau pengalaman itu rasa 
sangat susah memang susah rasa nak pergi jauh
nak lari dari masalah, Sampai kan comel rasa
tak sanggup nak tanggung semua ni,
betul orang cakap bila time kita susah tak ada orang 
nak ada dengan kita, kalau kita senang sentiasa ada je..
Comel paling tak suka orang macam itu.
Kalau boleh biar lah time susah dia ada time senang pun ada.
Tapi ada pulak bila kita dah bersama orang tu 
waktu susah, bila time dia senang lak die tinggalkan.
comel dah banyak rasa macam tu, bukan seorang tapi banyak.
Comel setia walaupun dia susah mana sekali pun tetap tolong, 
tetap bertahan,tetap faham keadaan nya.
Last bila dah senang macam tu lak jadi nye.
Tapi comel tahu semua tu pengalaman macam mak pesan 
biar orang buat kita jangan kita buat kat orang.

Monday, 22 August 2016

PENGENALAN ANTAR AKU DAN DIA

Assalammualaikum.....

comel dekat Selayang ni dah nak masuk 4 bulan. Dekat cini 
comel de kenal seseorangan die nie semua orangnya
die layan, tak tahu apa yang die tu tak layan.
selama comel kenal dengan die macam-macam
comel belajar kehidupan dengan die luahan die.
Sampai hari tu penah tak jumpa die rasa rindu lak kat die..
hihihi gatalkan comel ni.
Comel tak ada harapan banyak. Just berharap hubungan
akan dapat berkekalan. Tak kira pada sebesar mana pun 
dugaan tu yang datang..

TANPA KELUARGA DI SISI

Assalammualaikum......

sekarang nie comel dh tak duduk dengan family.Jadi comel bz cini tak ada 
masa nak tulis blog.
sekarag ni comel dah duduk di Bandar Baru Selayang. Kawasan dia waktu 
siang sibuk sangat. Bila malam sunyi sangat tak sama macam 
kampung. Kalau kampung siang ke malam ke mesti sibuk je 
memanjang.
Dekat sini comel belajar hidup seorang macam2 yang penah 
tapi alhamduliah comel kat cini ada bawak motor.
Jadi tak ada susah mana pun.
dekt sini juga comel ada kawan2 yang banyak tolong 
tolong..
thanks smue!!!!!!

Tuesday, 16 August 2016

BERCUTI BERSAMA FAMILY AKK LADY

Assalamualaikum semua..............

mesti korang fikirkan sape lah kakak lady ni kan???
akk ni comel kenal melalui wassp,
die duduk di puchong,
pada 14 hb 8 
akk lady n anak2 nye turun ke kampung comel 
mula-mula comel malu juga dengan akk ni
sebab tengok pada gaya die macam berlagak.
tapi die memang sporting sangat lah.
waktu akk lady datang sini comel tak tahu gak
nak tunjuk tempat menarik kat kawasan mana?
sebab kat teluk intan ni yang bagi comel 
menarik pun menara condong tu..hihihi tapi 
sebelum tu comel,pergi ke rumah comel dulu 
kat kawasan rumah comel ada sawah padi. lepas tu
kita orang ada juga pergi ke tempat bersejarah 
pasir salak, tapi sayang tutup sebab tengah nak
repiar banjir hari tu. kite orang pergi dekat situ
2 kali tengok-tengok macam itu pulak.
tapi lepas je itu kita orang pergi ke lata kijang
air terjun..